top of page
Zoeken

Praktische tips om te reizen naar Durbuy

Durbuy, ook wel bekend als het kleinste stadje ter wereld, is een prachtige bestemming voor een reisje weg van de drukte van de stad. Gelegen in de Ardennen, in het zuiden van België, biedt Durbuy een idyllisch landschap met schilderachtige straatjes, charmante huizen en gezellige restaurants.


Hoe kom je er?

Durbuy ligt op ongeveer 2 uur rijden van Brussel, de hoofdstad van België. Er zijn ook treinen en bussen beschikbaar om naar Durbuy te reizen, maar dit kan iets langer duren. Eenmaal aangekomen in Durbuy kun je gemakkelijk te voet de stad verkennen.

Wat te doen?

Er zijn tal van activiteiten en bezienswaardigheden in Durbuy. Een populaire activiteit is kajakken op de rivier de Ourthe. De rivier stroomt door het pittoreske landschap van de Ardennen en biedt een prachtig uitzicht op de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Wandelen en fietsen zijn ook populaire activiteiten in Durbuy. Er zijn verschillende routes beschikbaar voor zowel beginners als ervaren wandelaars en fietsers.

Als je meer geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur, dan is het vermeldenswaard dat Durbuy een rijke geschiedenis heeft die teruggaat tot de middeleeuwen. Het is de moeite waard om een bezoek te brengen aan het kasteel van Durbuy en de Saint-Nicolas-kerk. Het kasteel van Durbuy is gelegen op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de stad en het omliggende landschap.

Als je meer geïnteresseerd bent in winkelen en lekker eten, dan zul je niet teleurgesteld worden in Durbuy. Het stadje heeft een grote verscheidenheid aan winkels, restaurants en cafés. Je kunt hier genieten van de lokale specialiteiten zoals wild en ambachtelijk bier.

Waar te verblijven?

Er zijn verschillende opties voor accommodatie in Durbuy, van kleine bed & breakfasts tot luxe hotels. Een aanbevolen optie is om te verblijven in een van de vele charmante vakantiehuizen in de omgeving. Dit geeft je de mogelijkheid om volledig te genieten van de rustige en vredige sfeer van het platteland.

Conclusie

Durbuy is een prachtige bestemming voor een ontspannen vakantie in de natuur. Het biedt een adembenemend landschap, activiteiten voor alle leeftijden en interesses, en een rijke geschiedenis en cultuur. Als je op zoek bent naar een rustig uitje weg van de drukte van de stad, dan is Durbuy zeker een bezoek waard.

13 weergaven0 opmerkingen
bottom of page